Monipuolisia ja laadukkaita fysikaalisia hoitoja

Ai-Ai FYSIKAALINEN HOITOLAITOS

Ota yhteyttä

Monipuoliset fysikaaliset hoidot ammattitadolla

Ai-Ai Fysikaalinen hoitolaitos tarjoaa monenlaisia fysikaalisia hoitoja, joilla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, kudosvaurioita ja tulehduksia sekä lievittää turvotuksia ja edistää aineenvaihduntaa. Henkilökunnallamme on vahva ammattitaito ja vuosien kokemus erilaisten fysikaalisten hoitojen toteuttamisesta asiakkaillemme. Ota yhteyttä niin valitsemme sinulle parhaan hoitomuodon. Tarvittaessa yhdistämme joustavasti eri hoitomuotoja parhaan lopputuloksen saamiseksi. Asiakkaidemme kokonaisvaltainen hyvinvointi on meille tärkeää. Voit tulla hoitoon myös ilman lääkärin lähetettä.

 

Tervetuloa hoitamaan kehoasi!

Fysikaaliset hoidot

  • Sähköhoito

  • Laserhoito

  • Lämpöhoito

  • Magneettikenttähoito

  • Painovoimavenytys

  • Kinesioteippaus

Sähköhoito

Sähköhoito on tarkoitettu erilaisten kiputilojen ja kudosvaurioiden hoitoon. Syvälle lihaksiin kohdistuva sähköhoito aktivoi lihaksia, vilkastuttaa verenkiertoa, laukaisee pahoja lihasjännityksiä ja vähentää turvotusta paikallisesti. Lihaksen kipeisiin laukaisupisteisiin annettu sähköhoito vähentää lihasten arkuutta, rentouttaa niitä ja vilkastuttaa ääreisverenkiertoa. Sähköhoito on lähes kivutonta ja se tuntuu useimmiten pienenä värinänä tai supisteluina lihaksen kohdalla.

Käytämme sähköhoitoon erilaisia menetelmiä, joita ovat interferenssi eli IF-hoito, diadynaamiset virrat eli DIDY-hoito sekä TNS- ja High Voltage -menetelmät. Eri menetelmissä virran taajuus ja aallon muoto vaihtelee, jolloin saadaan erilaisia hoitovaikutuksia kudoksiin. Eri menetelmistä ammattitaitoinen hoitajamme valitsee juuri sinulle parhaan hoitomuodon.

Laserhoito

Laser soveltuu kipujen, kudosvaurioiden, tulehdusten ja turvotusten hoitoon. Kiputiloista kärsivät henkilöt ovat saaneet usein laserista avun silloinkin, kun perinteiset menetelmät eivät ole toimineet. Hoidon teho perustuu infrapunasäteisiin, joiden energia kiihdyttää kudosten soluaineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja siten nopeuttaa haavojen paranemista ja lievittää kipua. Hoito on useimmiten miellyttävää, täysin turvallista ja tehokasta.

Ai-Ai Fysikaalinen hoitolaitos on laserin edelläkävijä Suomessa. Meillä on korkeatasoinen laitteisto ja ammattitaitoinen henkilökunta, joilla on kokemusta laserin käytöstä. Näin päästään parhaisiin hoitotuloksiin.

Magneettikenttäterapia

Magneettikenttäterapia on kivuton, turvallinen ja tehokas fysikaalinen hoitomuoto. Se edistää elimistön omaan paranemiskykyä ja sitä voidaan käyttää stressin hoidosta luunmurtumien hoitoon. Magneettikenttäterapia elvyttää solutason aineenvaihduntaa, mikä tehostaa paranemisprosessia.

Elimistömme rakentuu soluista, jotka toimivat mm. sähköisesti latautuneiden osasten avulla. Monesti sairaat alueet ovat menettäneet nämä lataukset ja niiden aineenvaihdunta on heikentynyt. Magneettikenttäterapiassa nämä solut asetetaan alttiiksi mikrovärähtelyille, jolloin solujen ioniosat latautuvat uudelleen. Kudosten verisuonet laajenevat ja niiden virtausvastus pienenee, jolloin verenkierto kudoksessa paranee. Tämä lisää elimistön hapenottokykyä jopa 2-4 kertaiseksi sekä edistää solujen aineenvaihduntaa.

Lämpöhoito

Fysikaalisissa hoidoissa lämpöhoitoa käytetään lievittämään kipua, parantamaan lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vähentämään paikallisesti lihaskireyttä. Fysikaalinen lämpöhoito on lyhytkestoinen hoito, joka sopii otettavaksi ennen muita hoitoja, sillä lämpö valmistaa lihaksia esim. hierontaa varten ja auttaa siten parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamisessa.

Ai-Ai Fysikaalisessa hoitolaitoksessa käytämme lämpöpakkauksia pintalämpöhoitoon ja ultraääneen perustuvaa syvälämpöhoitoa. Pintalämpöhoidoissa hoitovaikutus jää pinnalliseksi kun taas syvälämpöhoidossa lämmön vaikutus ulottuu syvälle kudokseen.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella lievitetään kipua, lisätään nivelten liikkuvuutta ja normalisoidaan lihasten liikemalleja. Kinesioteippaus keventää ja ohjaa nivelten ja lihasten kuormitusta. Lähtöajatus on tukea kehon luonnollista paranemisprosessia ja normaaleja liikeratoja.

Kinesioteipin elastisuus on samanlainen kuin iholla eli noin 30–40 %, joten kinesioteippaus tuntuu miellyttävältä käyttää. Kinesioteippiä voi pitää parikin viikkoa ja se kestää hyvin suihkussa käyntiä, uimista ja saunomista. Kinesioteipin aiheuttamat allergiset reaktiot ovat harvinaisia. Kinesioteippaus yhdistetään usein muuhun hoitoon kuten fysioterapiaan tai lymfahoitoon.

Kinesioteippausta käytetään mm. selkä- ja polvivaivojen ja olkapääongelmien hoidossa sekä tapaturmien ja leikkausten jälkeisen turvotuksen laskemisessa. Lymfateippaustekniikoita käytetään esimerkiksi syöpäleikkausten ja muiden leikkaushoitojen jälkeen vähentämään turvotusta.

Selän painovoimavenytys

Ai-Ai Fysikaalisessa hoitolaitoksessa selän painovoimavenytys toteutetaan valvotusti siihen kehitetyllä tuolilla. Painovoimavenytyksellä voidaan hoitaa monenlaisia selän alueen vaivoja kuten niska- ja hartiakipuja, alaselän kiputiloja, iskiasta, noidannuolia ja erilaisia selän ryhtivirheitä. Painovoimavenytys auttaa selän lihaskireydestä ja lihasspameista sekä välilevyn puristustiloista, rappeumista ja vammoista aiheutuvien eri puolilla kehoa ilmenevien oireiden ja kiputilojen hoitoon ja ehkäisyyn.

 

Painovoimavenytyksen tehokkuus perustuu selkää hoitavaan venytykseen. Venytyksessä nikamien välilevyihin kohdistuva paine helpottuu ja selän alueen lihakset rentoutuvat, jolloin hermoja ärsyttäneet puristukset poistuvat. Tuolia käytetään monien hoitojen apuvälineenä esim. avustetut venytykset, manipulaatiot ja hieronnat. Tuloksena on usein välitön selkäsäryn helpottuminen. Tarvittaessa hoito voidaan toistaa.